Pedro Ceviz Fidanı

PEDRO CEVİZ FİDANI

Pedro ceviz fidanı, rakımı düşük ve ılıman iklimli bölgelerden 1000 metre rakıma kadar olan bölgelere dikilebilir.

Pedro ceviz fidanı, dünya üzerindeki en çok ceviz yapan çeşitlerden bir tanesidir. İnsanlar arasında salkım ceviz, bodur ceviz dolarak bilinen çeşittir. Pedro cevizi, Mayette ve Payne çaprazlamasından üretilmiştir. Bilinen ceviz çeşitleri içinde kendi kendisini tozlayabilen tek çeşittir. Rakımı (Denizden yükseklik) düşük ve ılıman iklimli bölgelerden 1000 metre rakıma kadar olan bölgelere dikilebilir. Sık dikime uygundur. Yan dallarda meyve verim oranı % 90’dır. Meyveleri salkım şeklinde olup meyve salkımları 10’lu şeklinde bile görülmektedir. Pedro cevizi, iç çekirdeği iyi, iri bir meyve yapısına sahiptir. Daha sıcak bölgelerde kabuğun kalitesi düşebilir. Daha çok ılıman iklimli bölgeler için uygundur. Nisan ayının ortasında yapraklanmaya başlar. Eylül ayının son 10 günü hasat edilmeye başlanır. Pedro cevizi çok meyve yaptığı için ağacı büyümemektedir. Bu sebepten dolayı ağaç yapı olarak küçüktür. Pedro ceviz çeşidinin meyvelerini standart büyüklüğe ulaştırmak için sert budama, çok düzenli gübreleme ve sulamaya ihtiyaç duyar. Soğuklama süresi kısadır.

MENŞEİ : ABD

MENŞEİ : ABD

Pedro Ceviz Fidanı Özellikler

PEDRO

ÖZELLİKLER

SOĞUKLAMA

700 – 900 Saat

YAPRAKLANMA

Nisanın ilk haftası

HASAT TARİHİ

20 Eylül – 5 Ekim

TOZLAYICI

Kendisini tozluyor

PEDRO MEYVE VERİMİ

Pedro meyve verimi

Pedro ceviz ağacının meyve verimi ortalama % 45 oranındadır.

PEDRO MEYVE İÇ VERİMİ

Pedro meyve iç verimi

Pedro ceviz ağacının meyve iç verimi ortalama % 45 oranındadır.

PEDRO ÇAPRAZLAMA ŞEMASI

Pedro ceviz fidanı çaprazlama şeması

PEDRO ÇİÇEK AÇMA ZAMANI

Pedro ceviz fidanı çiçek açma zamanı